Ohjeet oppilaalle - Ohjeet opettajalle

Tekniset ohjeet

Materiaali sisältää paljon kuvaa, ääntä ja videota, joten sen käyttöön tarvitaan riittävän nopea internetyhteys: vähintään 2 Mbps.

Internetselaimen tulee tukea HTML5 ominaisuuksia: uudehko Chrome, Firefox, Opera, Safari tai Internet Explorer 9.

Selaimen tulee sallia evästeet. Jos aineistossa ei päästä kirjautumista pidemmälle, vaikka tunnus ja salasana olisi annettu oikein oikein, on syynä todennäköisesti se, että evästeet on estetty. Tämä korjataan selaimen asetuksissa.

Tableteista materiaali on optimoitu erityisesti iPadille. Myös muilla riittävän suorituskykyisillä tableteilla materiaalin käyttö on mahdollista.

Erityistä tableteilla käytöstä: Yleensä näkymiä voi suurentaa tai pienentää kahden sormen nipistyseleellä. Joillakin sivuilla tämä ei kuitenkaan teknisistä syistä ole mahdolllista itse tehtävän tai kuvan alueella. Zoomaus on kuitenkin mahdollista käyttämällä kahden sormen elettä keltaisen taustan alueella.

Jos käytössä on iPad, täytyy taustamusiikki käynnistää kullakin sivulla alapalkin napista (oikeasta yläkulmasta johdantosivuilla), jos taustamusiikkia halutaan kuunnella.

Erityistä tietokoneilla käytöstä: Materiaalissa käytetyt kuvat ovat korkearesoluutioisia joten näkymät eivät välttämättä näy kokonaisina pienemmillä näytöillä. Jos ei haluta käyttää vieritystä tai tehtävän suorittaminen vierittämällä ei ole mahdollista, voidaan käyttää selaimen skaalausta (valikossa esim. Lähennä), joko selaimen valikkojen kautta tai käyttäen näppäinyhdistelmiä "Ctrl +" ja "Ctrl -" (Windows); "Komento +", "Komento -" (Mac).

Kaupungin nimen pääsee muuttamaan napsauttamalla nimeä kaupungin etusivulla. Luontopelissä pelaajan nimen tai symbolin pääsee vaihtamaan niinikään napsauttamalla sitä.

Alapalkin napit

Siirry edelliseen kaupunkikohteeseen.

Siirry seuraavaan kaupunkikohteeseen.

Siirry kaupunkisi etusivulle. Täältä voi siirtyä kaikille muille sivuille.

Tee sivulla olevat tehtävät uudestaan. Useimpien tehtävien vastaukset tallentuvat. Uudestaan sivulle tultaessa, tehtävien vastaukset ovat valmiiksi annettuina. Tämän napin painallus alustaa sivun, jolloin tehtävät voidaan suorittaa ja pelit pelata uudestaan.

Tee kaupunkikohteen jokeritehtävä.

Tee kaupunkikohteen toinen jokeritehtävä. Jokeritehtäviä on kaupunkikohteessa yleensä yksi tai kaksi.

Tänne voit piirtää, värittää ja kirjoittaa kaupunkikohteen aiheista.

Tulosta näkyvillä oleva sivu.

Näytä alapalkin napit.

Voit piilottaa alapalkin napit, jos ne haittavat tehtävän tekemistä.

Kuuntele taustamusiikkia.

Hiljennä taustamusiikki. Karaoke ja muut äänet kuuluvat, vaikka taustamusiikki olisi hiljennettynä.

Voit kirjautua ulos Omacitystä. Tämä kannattaa tehdä, jos käytetyllä tietokoneella on toisia käyttäjiä.